Van élet a tisztán elektromos kocsikon túl a BYD szerint
2023. április 26. írta: autonet

Van élet a tisztán elektromos kocsikon túl a BYD szerint

Az európai piacot ostromló kínai autógyártók közül kétségkívül az idén 20 éves BYD az egyik legaktívabb. A hsziani székhelyű cég a közelmúltban több új modellel is előrukkolt, melyek közül talán A vállalat weboldalán közzétett fotón jól látszanak az elülső lökhárítón lévő vízszintes nyílások, amiből a carXpert szervizhálózat híreit nyomon követő, szakavatott szemek rögtön megállapíthatják: napjaink fő trendjeivel ellentétben, ebben a kocsiban belsőégésű motor van. Pontosabban, belsőégésű motor is(!) van, ugyanis egy plug-in hibridről van szó, amely többek közt ebben a műfajban egészen kivételes elektromos hatótávot ígér.

byd_chaser_07_1.jpg

A BYD úgynevezett „Óceán-sorozatába” tartozó újdonság a számozás szempontjából logikus módon a tavaly óta az utakon lévő Chaser 05-nél valamelyest nagyobb: egész pontosan 4,98 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,49 méter magas. Ezzel első ránézésre a szedánok egy olyan szegmensébe érkezhet, ahol többek közt a Mercedes E osztály vagy épp a BMW 5-ös széria küzd a vásárlók kegyeiért.

A méreteit tekintve házon belül egyébként a BYD Han a legközelebbi rokona, míg a formatervezést illetően a hírek szerint a Seal nevű teljesen elektromos kocsijukból merítettek a legtöbbet a mérnökök. Alighanem ez is kellett ahhoz, hogy a Chaser 07 plug-in hibrid létére olyan elektromos hatótávot tudjon magáénak, ami kis túlzással egyes villanyautóknak is becsületükre válna. A kisebbik akkumulátorral felszerelt variáns mintegy 120, a nagyobbik pedig akár 200 kilométert is meg tud tenni „zöld” üzemmódban. Ha ehhez hozzátesszük, hogy ezek az általában nagyvonalúbb NEDC-szabvány szerinti számok (aminél a reálisabbnak tartott WLTP-adatok jellemzően 20%-kal alacsonyabbak), a mindennapok során a többség így is lényegében tisztán elektromos modellként tudná használni a Chaser 07-et.

Essen szó a hagyományos motorról is, amely az ismertté vált információk alapján egy 1.5 literes benzines erőforrás lesz, amely várhatóan kétféle teljesítményszinttel lesz elérhető. A BYD által Super Hybrid technológiának nevezett rendszerrel felvértezett jármű valószínűleg már idén megjelenhet hazájában, a célok között pedig nem meglepő módon az európai export is szerepel. A Magyarországon is ismerősen csengő nevű (Komáromban autóbuszgyárat működtető) óriásvállalat újdonságának indulóára kapcsán 200 és 250 ezer yüanos, azaz forintban kifejezve 9,5-12,5 milliós összegekről lehet olvasni a nemzetközi sajtóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://autonetszervizek.blog.hu/api/trackback/id/tr7518110966
süti beállítások módosítása