Még izmosabb Range Rover érkezik!
2023. május 23. írta: autonet

Még izmosabb Range Rover érkezik!

Range Roverek legújabb generációja csak tavaly óta van az utakon, de a fejlesztők máris előrukkoltak néhány újdonsággal az összkerékhajtású luxus-SUV kapcsán. A friss bejelentés alapján a paletta tetejére rövidesen érkezik a 615 lóerős, V8-as motorral ellátott SV-modell, de a plug-in hibrid változatnál is jelentős előrelépés várható. Ezzel párhuzamosan pedig a Jaguar Land Rover (JLR) tulajdonában lévő brand a más prémiumgyártóknál (pl. Lamborghini, Bugatti, Porsche) már bevált módon kész akár teljesen egyedi megjelenésű autókat garantálni a leendő tulajdonosok számára. Hogy mindez pontosan mit jelent, arra az Auto Check Center szervizhálózat legújabb cikkében igyekszünk választ adni.

range_rover_ujdonsagok_2.jpg

A Range Rover története 1969-ben, a jó ideje megszűnt British Leyland égisze alatt kezdődött, a típus pedig jó pár megújuláson túl továbbra is kifejezetten kelendő: a JLR közlése alapján az előző évben a Land Rover Defender és Range Rover Sport mellett ez volt a vállalat legnépszerűbb kocsija. A tavaly debütált ötödik generáció mostanáig 8 különböző kivitelben volt elérhető, a benzinestől a dízelesig, a turbóstól az ikerturbósig, a hagyományostól a lágy hibriden át a plug-in hibridig.

Teljesítmény szempontjából a csúcsmodellnek a maga 530 lóerőjével a P530-as számított – egészen eddig. A most bejelentett SV-kiadás 4.4 literes, nyolchengeres, ikerturbós motorja ugyanis 615 lóerőre és 750 Nm-es csúcsnyomatékra képes. A gyorsulási adatok egyelőre nem ismertek, de mivel a korábbi topvariáns nagyjából 4,5 másodperc alatt érte el álló helyzetből a 100 km/h-s sebességet, a nemzetközi sajtó ennél valamivel kedvezőbb részidőre számít.

A konnektorról tölthető vonalon korábban a P440e volt házon belül az éllovas, a helyét azonban hamarosan átveszi a P550e (a név ismét csak árulkodó a lóerők számát illetően). Ebben egy 3.0 literes, hathengeres belsőégésű motor és egy új, 215 lóerős elektromos motor dolgozik majd. A JLR ígérete alapján az új plug-in hibrid Range Rover akár 121 kilométert is meg tud tenni villanyüzemmódban.

A Range Roverektől is egyre inkább elvárt prémiumhatásért a legmodernebb infotainment- és vezetéstámogató rendszerek mellett a már említett testreszabási szolgáltatás, az SV Bespoke felel majd. Ennek segítségével az Autobiography és az SV modellek vásárlói 230 féle külső fényezés 391 beltéri szín közül választhatnak – de a cég kész megvalósítani a vevők teljesen egyedi designötleteit is. Az új Range Rover alapváltozata mintegy 109 ezer amerikai dollárba, azaz átszámítva csaknem 38 millió forintba kerül, a most beígért újdonságokért pedig értelemszerűen ennél is többet kérnek el: a P550e ára forintban kifejezve bő 49, a 615 lóerős SV-modellé pedig mintegy 73 millióról startolhat majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://autonetszervizek.blog.hu/api/trackback/id/tr7918131112
süti beállítások módosítása