Delfineket is bevet európai offenzívájában a BYD
2023. június 28. írta: autonet

Delfineket is bevet európai offenzívájában a BYD

A kínai BYD nevével idehaza egyelőre elsősorban azért lehet találkozni, mert a hsziani székhelyű óriásvállalat Komáromban működtet egy elektromosautóbusz-gyárat. Könnyen lehet azonban, hogy ez hamarosan megváltozik, és az éppen 20 éve alapított cég személyautói egyre gyakoribb látványt nyújtanak majd az utakon. Ennek a térhódításnak az egyik következő eleme lehet a 2021-ben debütált, tisztán elektromos Dolphin, amelyről nemrég kiderült, hogy Európát is célba veszi. A BYD a napokban több részletet is elárult az itteni vásárlóknak szánt változatokról, amit mi most „tovább is adunk” mindazoknak, akik követik az Auto Check Center szervizhálózat itteni bejegyzéseit.

byd_dolphin_europa_3.jpg

A BYD Auto úgynevezett „Óceán-szériájába” tartozó Dolphin („Delfin”) hazájában a B-szegmensbe tartozik, az európai export során azonban az első- és a hátsó rész átdolgozásával valamelyest megnyúlik (4,1 méterről kb. 4,3 méteresre), így az öreg kontinensen inkább már a többek közt a Volkswagen ID.3 nevével fémjelzett C-szegmensbe sorolható. Konkurenciája akad majd bőven, mindenesetre a nemzetközi sajtóhírekben szereplő 30 ezer eurós (átszámítva mintegy 11,2 millió forintos) indulóárával akár meg is találhatja majd a maga közönségét.

Feltéve, ha a részletek elnyerik majd a vevők tetszését. Mint kiderült, a BYD Dolphin 4 különböző verzióban válik elérhetővé. A belépőt a mostani új autók mezőnyében már szinte megmosolyogtatónak ható 94 lóerős Active-kivitel jelenti, melyben egy 45 kWh-s akkumulátor kap helyet, ami 340 kilométer megtételére elegendő újratöltés nélkül. Ugyanezt a pakkot kapja a Boost-variáns, amely – ahogy azt a nevéből is ki lehet találni – jóval több, összesen 174 lóerőt vonultat fel, ennek azonban alacsonyabb hatótáv (nagyjából 302 km) az ára.

A Comfort- és a Design-változatokhoz már 201 lóerős teljesítmény, illetve egy 60,4 kWh-s akkucsomag és vele 426 kilométernyi hatótáv „jár”. A Design-szint különlegessége, hogy az alapfelszereltségnek számító 12,3 hüvelykes középső kijelző, a 360 fokos kamera, az adaptív tempomat és jó pár biztonsági rendszer mellett a panorámás üvegtető vagy épp a vezeték nélküli telefontöltés lehetősége is benne van az árban.

Az ígéretek alapján a BYD Dolphint még az idei esztendő utolsó negyedévében elkezdik forgalmazni Európában, a rendeléseket ennek megfelelően már nyáron leadhatják az érdeklődők. A Delfin pedig nem az utolsó tagja a már említett Óceán-sorozatnak, amely a közeljövőben kísérletet tesz betörni a földrészünkre: a BYD Seal („Fóka”) nevű villanyszedán egy kategóriával feljebb, a VW ID.7 és a Tesla Model 3 riválisaként léphet be a piacra.

A bejegyzés trackback címe:

https://autonetszervizek.blog.hu/api/trackback/id/tr5018155336
süti beállítások módosítása