Most már tényleg kész a Tesla Cybertruck
2023. július 25. írta: autonet

Most már tényleg kész a Tesla Cybertruck

Az autóiparban mostanság kénytelenek voltunk hozzászokni a jelentős csúszásokhoz, azonban mind közül talán a legnagyobb „késlekedő” a Tesla Cybertruck. Persze könnyen lehet, hogy az innovációról ismert kaliforniai vállalat elektromos pickupja csak a felfokozott várakozás, az óriási ígéretek és a folyamatos reflektorfény miatt tűnik egy „soha véget nem érő történetnek”. Most azonban úgy fest, lassan pont kerülhet a sztori végére, egy közelmúltbeli Twitter-bejegyzés szerint ugyanis a cég texasi üzemében elkészült a kisteherautó első véglegesnek tűnő példánya. Az Auto Check Center szervizhálózat új bejegyzésében ennek apropóján a várva várt Tesláról lesz szó.

Elon Musk még 2012-ben beszélt először arról, hogy szeretne megalkotni egy a többek közt a Ford F-250 riválisának szánt könnyű teherautót. A Cybertruck nevet kapó jármű végül 2019 novemberében mutatkozott be a világnak, a belépő pedig igencsak „látványosra” sikerült. A Los Angeles-i premieren az előzetesen „betörhetetlennek” titulált oldalsó ablak emlékezetes módon alaposan betöredezett a hozzávágott fémgolyótól.

tesla_cybertruck_celegyenesben_1.jpg

Rossz nyelvek szerint mindez csak ügyes marketingfogás volt, ami tulajdonképpen be is jött, hiszen akkortájt a világ kis túlzással ezekkel a képsorokkal volt tele, a megrendelések pedig az incidens ellenére rakétaszerűen lőttek ki. A legutóbbi összesítések szerint a Cybertruckra már mintegy 1,8 millió előrendelést adtak le, ami alapján nyugodtan mondhatjuk, a történelem során még soha egyetlen kocsira sem vártak ennyien a fejlesztés fázisa során.

Mindez a jelek szerint most már tényleg a végéhez közelít, a Twitterre feltöltött fotón ugyanis a Giga Texas dolgozói boldogan ünneplik a legelső elkészült villanypickupot. A fényképen magából az autóból nem sokat lehet kivenni, de az látszik, hogy a kissé meghökkentő, szögletes design nem sokat változott a korábban nyilvánosságra hozott koncepciókhoz képest. A legfőbb eltérés, hogy a látványtervekkel szemben a végleges verzión – alighanem a biztonsági szabályok miatt – hagyományos visszapillantó tükrök is helyet kaptak.

A Tesla most azt ígéri, az első Cybertruckokat akár már az idei év vége előtt átvehetik a legszerencsésebb vevők, az igazán nagy volumenű gyártás pedig 2024-ben startolhat el. Szakértők úgy számolnak, hogy a Frame Switch-ben található gigaüzemben teljes kapacitás esetén akár évi 375 ezer Cybertruck is legördülhet a futószalagokról.

Az eddig napvilágra került információk alapján a tisztán elektromos pickup egymotoros elsőkerék-meghajtású, illetve két- és hárommotoros összkerekes kivitelben lesz elérhető (bár a vállalat korábban szót ejtett egy négymotoros variánsról is). A csúcsmodell hatótávja 500 mérföld, azaz nagyjából 800 kilométer, a vontatókapacitása pedig 6,4 tonna környékén alakulhat, amely adatok alapján lehet némi félnivalója a konkurenciának (pl. Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV) az immár tényleg célegyenesbe fordult Tesla Cybertrucktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://autonetszervizek.blog.hu/api/trackback/id/tr3118178749
süti beállítások módosítása