A vártnál kevésbé extrém, de így is lenyűgöző az új MG
2023. április 24. írta: autonet

A vártnál kevésbé extrém, de így is lenyűgöző az új MG

Javában zajlik a Sanghaji Autóshow, amelynek legizgalmasabb bejelentéseit igyekszünk az Automeister szervizhálózat itteni cikkeiben közzétenni olvasóinknak. Márpedig az MG Cyberster friss premierje egyértelműen említést érdemel! A brit alapítású, de jó ideje kínai kézben lévő márka kétüléses roadstere a jelek szerint nem lesz annyira extravagáns, mint azt a korábbi koncepcióváltozatok sugallták – de azért így is feltűnő jelenség lehet az utakon! Ha pedig eláruljuk, hogy a nyitott tetejű sportautóhoz méltó, szerény méretekhez csaknem 2 tonnás tömeg tartozik, akkor már azt is mindenki kitalálja, hogy bizony egy újabb tisztán elektromos kocsival van dolgunk.

mg_cyberster_1.jpg

A kínai SAIC vállalat a hírek szerint már 2020-ban gőzerővel dolgozott a ’60-as évek legendás MGB Roadsterét megidéző autón, ám sok máshoz hasonlóan a Covid ezt a projektet is alaposan visszavetette. Két éve azért megmutattak néhány fotót a tervezőasztalról, melyeken olyan különleges megoldásokat lehetett észrevenni, mint a brit zászlót megjelenítő hátsó világítás (láttunk ilyet a Mini John Cooper Works GP-nél is) vagy épp a csak bekapcsoláskor felnyíló első lámpák, ami többek közt az első generációs Mazda MX-5-ről lehet ismerős.

A mostani közlések alapján úgy fest, ezek a speciális elemek „elvesztek útközben”, ám cserébe a hajtáslánc már ismert részletei jócskán okot adnak az elismerő biccentésekre: előbbinél 309, utóbbinál pedig 536 lóerős teljesítményre lehet számítani. Az erőre persze szükség is lesz, hiszen amint arra utaltunk, a kb. 4,54 méter hosszú, 1,91 méter széles és 1,33 méter magas roadster (ez a már piacon lévő kocsik közül leginkább a BMW Z4 méreteihez fogható) egyetlen motorral 1850, kettővel pedig 1985 kilogrammot nyom.

Ehhez képest a kevesebb mint 3 másodperces 0-100 km/h-s sprintidő több mint figyelemre méltó, a kocsi sebességét azonban számos „sorstársához” hasonlóan 200 km/h környékén korlátozzák. Ami a hatótávot illeti, a cég eredetileg 800 kilométeres célkitűzésről beszélt, de szakértők szerint a realitásokat figyelembe véve inkább csak mintegy 500 kilométerrel érdemes kalkulálni.

Az MG Cyberster minden bizonnyal jövőre kerül a kereskedésekbe, ami abból a szempontból szerencsés, hogy így ezzel a különleges modellel ünnepelheti a brand az eredeti alapítása 100. évfordulóját. Az árakkal kapcsolatban egyelőre semmi biztosat nem tudni, viszont tekintve, hogy az MG sok más európai országhoz hasonlóan Magyarországon is rendelkezik képviselettel, idővel akár a hazai utcákon is feltűnhet a felfelé nyíló ajtókkal ellátott villanyroadster.

A bejegyzés trackback címe:

https://autonetszervizek.blog.hu/api/trackback/id/tr4018109214
süti beállítások módosítása